Kennismigranten

Over

Kennismigranten

Het Nederlandse vreemdelingenbeleid stelt het bedrijfsleven in staat om op snelle en relatief eenvoudige wijze een kennismigrant van buiten de Europese Unie aan te trekken.

Hiervoor is de kennismigranten regeling opgezet. Deze regeling is binnen de EU een van de meest gunstige regelingen voor de toelating van kennismigranten. De voorwaarden voor een verblijf als kennismigrant zijn duidelijk en eenvoudig.

FINPA is

Erkend referent voor kennismigranten

FINPA is door de Immigratie & Naturalisatie Dienst erkend als referent voor kennismigranten. Daarmee kan zij uw potentiële werknemer binnen 14 dagen, nadat alle documenten compleet zijn, van een verblijfsvergunning voorzien en hem / haar bij u te werken stellen.

Voorwaarden

Verblijfsvergunning kennismigrant

Voldoende inkomen
Kennismigranten ouder dan 30 jaar dienen minimaal € 4.404 bruto per maand (exclusief 8% vakantietoeslag te verdienen). Dat komt neer op een bruto jaarloon van tenminste € 57.075,84 op jaarbasis.

Een kennismigrant jonger dan 30 jaar dient minimaal € 3.229 bruto per maand (exclusief 8% vakantietoeslag te verdienen). Dat komt neer op een bruto jaarloon van tenminste € 41.847,84 per jaar.

Daarnaast geldt er een laag normbedrag van € 2.314 bruto per maand voor de kennismigrant aansluitend op zoekjaar hoogopgeleiden, of direct binnen 3 jaar na afstuderen in Nederland of na een functie als wetenschappelijk onderzoeker.
Arbeidsovereenkomst
De kennismigrant dient een arbeidsoverkomst met een werkgever of onderzoeksinstelling in Nederland te hebben. Deze werkgever dient een door de IND erkende referent te zijn. FINPA heeft deze erkenning.

Meer informatie over Kennismigranten?

Wij kunnen u hier alles over vertellen in een vrijblijvend gesprek